ATENȚIE ȘOFERI. Veți primi din nou scrisori cu amenzi

Din data de 14 martie 2016, şoferii vor primi din nou scrisori cu amenzi în trafic. Camerele de supraveghere instalate în Capitală au început să funcţioneze, după ce o lună au fost deconectate. Declaraţia a fost făcută pentru Publika TV de către Dan Chiriţa, directorul Serviciului Tehnologii Informaţionale din cadrul Ministerului de Interne.  

Sistemul video de supraveghere a traficului rutier a fost deconectat în data de 16 februarie, după ce au fost depistate mai multe deficienţe şi abateri comise de unii funcţionari. Atunci mai mulţi angajaţi ai Centrului de monitorizare au fost acuzaţi că ştergeau, în schimbul banilor, informaţia din baza de date, pentru a scăpa şoferii de amenzi. Potrivit anchetatorilor, în acest caz, bugetul statului a fost prejudiciat cu aproape 40 de milioane de lei.

Potrivit reprezentanţilor Centrului Unic de Monitorizare a Traficului Rutier, acum sistemul este securizat. De asemenea, instituţia a angajat specialişti noi, care au fost supuşi unor teste de integritate.

Totodată, pe drumurile din ţară vor ieşi maşinile-capcană care fixează încălcările şoferilor.

sursa foto: publika.md

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *