Atenție! Modificări în regulamentul pentru obținerea permisului de conducere

Potrivit Proiectului hotărârii Guvernului, votat săptămâna trecută, au fost introduse modificări pentru conducătorii de vehicule, care suferă de afecţiuni oftalmologice, diabet zaharat, epilepsie sau sindromul de apnee în somn, etc. Prevederile respective reglementează normele medicale, în dependenţă de formele şi frecvenţa manifestării maladiilor, precum şi stipulează situaţiile în care este admisă conducerea vehiculului pentru aceste persoane, transmite realitatea.md. 

La fel, în proiect au fost incluse prevederi suplimentare ce ţin de valabilitatea adeverinţei medicale, eliberate persoanelor considerate apte pentru conducerea vehiculului. Astfel, termenul de valabilitate a adeverinţei va fi de 10 ani pentru persoanele cu vârsta până la 65 ani şi 3 ani pentru persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Autoritatea medicală competentă va decide în cadrul unei Comisii specializate aptitudinea persoanei pentru conducere, menționând, la necesitate, în adeverința medicală restricțiile cu caracter medical și termenul de valabilitate a adeverinței.

Menţionăm că Proiectul hotărârii Guvernului a fost elaborat în contextul liberalizării regimului de vize şi liberei circulaţii în spaţiul european, care invocă necesitatea de racordare a legislaţiei naţionale în domeniul siguranţei rutiere în corespundere cu recomandările şi cerinţele Directivelor Europene.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *