ATENȚIE! Antidepresivele nu își fac efectul pentru toată lumea!

Antidepresivele nu își fac efectul pentru toată lumea. Când vine vorba de forma cea mai dificilă de depresie, tulburare depresivă majoră, simptomele variază, cauzele sunt nuanțate și prost înțelese și nu toată lumea răspunde la același tratament. Un grup de cercetători au găsit care este cauza pentru care antidepresivele funcționează pentru unii și pentru alții nu – iar cauza este într-o genă.

Dr. Marianne Müller, psihiatru la Universitatea Johannes Gutenberg, spune că persoanele suferă de depresie puternică, cronică nu se pot trata. Potrivit medicilor, antidepresivele nu au efect de răspuns în cazul acestor oameni!

Prezența sau absența factorului de transcripție a prezis răspunsul la antidepresive cu precizie de 76%.

Au fost sute de studii privind variatia genetica, a spus Müller. „Dar până acum totul a fost dezamăgitor”.

Müller speră că în viitor ar putea contribui la rezolvarea acestei probleme clinice și la găsirea unei modalități de a obține un tratament eficient pentru persoanele care suferă de această problemă. Și pentru depresia majoră, o boală a cărei explicație s-a schimbat adesea împreună cu forma de tratament recomandată, el speră că poate picta o imagine mai clară pentru a diagnostica și a ajuta oamenii în durere.