Angajații au rămas surprinși! Află ce a făcut o companie din Japonia, pentru ca angajații să nu mai fumeze

Dacă lucrezi cu oameni care fumează, este ușor să te deranjeze fumul de țigară de la colegii tăi. Ei bine, o companie japoneză a adoptat o nouă abordare pentru a-i ajuta pe angajații lor să-și schimbe obiceiurile . Ei au decis să le dea angajaților nefumători încă câte 6 zile de vacanță suplimentare pe an.

Șefii de la firma de marketing Piala Inc. din Tokyo cred că aceasta este o modalitate bună de a-și face angajații să nu mai fumeze. Potrivit personalului firmei de marketing, pauzele de fumat sunt destul de perturbătoare, deoarece angajații care fumează au de obicei minim 15 minute pentru fiecare pauză.

De la începutul acestei inițiative, 30 de angajați ai companiei, care nu fumează, au profitat de zilele de vacanță plătite în plus. Există totuși câțiva oameni care profită de program. Potrivit lui Matsushima, 4 dintre colegii săi care au fost fumători au fost încurajați să renunțe și își iau 6 zile de vacanță plătite în plus.

În timp ce Japonia este renumită pentru speranța lor îndelungată de viață, ei continuă să aibă un număr mai mare de fumători semnificativi decât Marea Britanie. De fapt, prevalența fumatului de țigară în rândul bărbaților japonezi a fost în mod constant ridicată comparativ cu bărbații occidentali în ultimii 30 de ani. Dar în aceeași perioadă, incidența și rata mortalității cancerului pulmonar au fost mai scăzute în Japonia față de Occident. Acesta este ceea ce se numește „paradoxul fumătorilor japonezi”.

Fumatul este principala cauză a decesului survenit în Statele Unite, reprezentând mai mult de 480 000 de decese în fiecare an sau 1 din 5 decese. Poate că acest stimulent special i-ar putea ajuta pe cei care se luptă să renunțe în cele din urmă la acest obicei, pentru totdeauna.