Amiază de octombrie în Parcul Valea Morilor

O zi de octombrie. Cerul e posomorât, razele blânde ale soareleui au cedat în fața vânturilor reci ce se înfibc adânc sub piele asemeni unor cuțite. Timpul parcă s-a oprit în loc. Picioarele mă duc încet înainte, deodată ce cobori scările spre Parcul Valea Morilor în fața ochilor se deschide un peisaj nemaipomenit de colorat. Nu pot trece cu vederea terasele pustii care cu ceva timp în urmă găzduia sute de musafiri.

În pofida acestor fapte parcul totuși se bucură de vizitatori. Pe malul lacului se văd câțiva pescari, o bunicuță ce hrănește niște rățuște împreună cu nepoțelul său, mai rar apar și perechi de îndrăgostiți care zgribuliți trec pe alături.

Vasile Blajin un pescat amator spune că nu vine aici pentru a pescui, ci mai mult pentru a se recreea.

    ”Nici nu prea este pește aici chiar dacă prind ceva îi dau drumul înapoi. Vin aici ca să mă odihnesc un pic de gălăgia și aglomerația orașului, cu atât mai mult că numărul de vizitatori s-a micșorat”.

   În timp ce colind împrejurările întâmpin în cale și câțiva alergători. Nici pe aceștia timpul de afară nu-i poate ține în loc.

   ”Vin să alerg aici deja de 2 ani, toamna e la fel un anotimp frumos, chiar dacă e un pic posomorât, în plus mă mai și încălzesc alergând”, afirmă Mihai.

   Dacă cineva vine aici să se recreeze sau să facă sport atunci angajații spațiilor verzi vin aici să muncească.

    ”Odată cu sosirea toamnei ni s-a adăugat în plus de lucru. Strângem frunzele, curățim copacii aducem totul în ordine ca să fie frumos, ne pregătim de iarnă”, spune unul dintre muncitori.

Parcul Valea Morilor este un parc din sectorul Buiucani. Acesta a fost înființat încă în anul 1950 și inițial a fost numit ”Parcul Central de Cultură și Odihnă a Comsomolului Leninist”. Proiectul parcului a fost elaborat sub conducerea arhitectului Robert Kurz. Acum parcul a căpătat un aspect mai modern ținând pasul cu noile tendințe.

Părăsind acest loc minunat am rămas încărcată cu o doză maximă de energie pozitivă. Energie care îmi va ajunge pentru o noua vizită la Parcul Valea Morilor.

 

Autor: Cristina Eftodi

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *