Ai probleme cu coloana vertebrală? Aceste 5 exerciții de 1 minut te vor scăpa de durerile spatelui!

Cei mai mulți oameni care lucrează în birou sunt predispuși durerilor de spate. Majoritatea companiilor creează zone speciale pentru odihnă confortabilă a angajaților lor.  Noi am făcut o selecție de exerciții de 1 minut care te vor ajuta să îți întărești mușchii spatelui și, în același timp, vei scăpa de durere.

  • Locul de formare – orice suprafață netedă, dură: podea, masă.
  • Timpul de antrenament este de 1 minut pentru un exercițiu.
  • Începutul antrenamentului – dimineața, după-amiaza, seara.
  • Regularitatea este în fiecare zi.

1.Întărirea și întinderea coloanei vertebrale

Ceea se antrenează: mușchii abdominali și ai spatelui. Întărirea și întinderea coloanei vertebrale.

Metoda 1

Ce trebuie să faci: înclină treptat ambii genunchi în lateral și rotește capul în direcția opusă. Umării trebuie să rămână nemișcați. Stai în această poziție timp de 10 secunde, apoi fă același lucru în cealaltă direcție.

Se repetă: de 4 ori.

Metoda 2

Ce trebuie făcut: întinde piciorul drept și îndoaie piciorul stâng. Oprește”fixarea” genunchiului piciorului drept. Înclină genunchiul îndoit spre exterior și răsucește capul în direcția opusă, umerii rămân nemișcați.

Repetă: de 20 de ori.

2.Consolidarea coloanei vertebrale

Ceea se antrenează : mușchii abdominali și cei ai spatelui.

Ce trebuie să faci: Stai în poziția „pisică” : respirația trebuie să fie profundă și liberă, arcuiește spatele și fixează această poziție timp de 15 sau 30 de secunde. Din poziția inițială, îndoaie-te spre podea, formând același arc, dar în direcția opusă. Blochează această poziție timp de 15 sau 30 de secunde.

Se repetă: de 2 ori.

Metoda 2

Ce trebuie de făcut: de la poziția inițială a „pisicii” trage un genunchi spre piept, apoi îndreaptă acel picior, menținând poziția paralelă cu podeaua.

Se repetă: de 10 ori într-un ritm lent.

Un spate sănătos reprezintă garanția sănătății întregului organism și funcționarea completă a acestuia. Ai grijă de sănătatea ta!