Află ce nu trebuie să faci ca să nu te îmbolnăvești. Acest articol merită citit de toată lumea!

Unul dintre medicii cei mai cunoscuți din antichitate, Avicenna, a spus: „Medicul are trei mijloace în lupta împotriva bolii – cuvântul, plantele, cuțitul”.

Fii atent – cuvântul vine mai întâi.

Într-unul din spitalele din Paris tânăr psiholog, pe nume Emily Kyi, le-a spus pacienților ca de trei ori pe zi, cu voce tare sau mental să repete de 10 ori expresia „În fiecare zi mă simt mai bine și mai bine.“  Și ce crezi? În termen de o lună, pacienții acestui medic au devenit principala sursă de conversație a personalului medical al spitalului și apoi a întregii Franțe. Surprinzător este faptul că bolnavii grav s-au recuperat în termen de o lună, iar la unii pacienți a dispărut chiar și nevoia de intervenție chirurgicală. Sănătatea noastră este o consecință directă a gândirii umane. Nimeni nu se îndoiește de existența unei legături directe între starea mentală și cea fizică a oamenilor.

Una dintre cele mai importante legi psihologice spune: expresia verbală a dragostei, a simpatiei și a admirației întărește energia vitală a persoanei căreia îi este desenată. Iar cuvintele rele și nelegiuite reduc energia ascultătorului. Numărul total de boli asociate cu gândurile rele continuă să crească constant.

Pentru a le rezista, trebuie să urmezi sfatul înțelepților vechi – bucură-te de viață, indiferent cât de greu este! Deci, sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale.

Gândește-te la bine – așteaptă binele.

Gândește-te la bine și vei obține doar bine. Ceea ce te gândești în mod constant se dezvoltă în convingerea că acest lucru ar trebui sau poate să se întâmple. Și această credință dă naștere unei stări negative. De aceea, de acum încolo gândește-te doar la lucrurile bune. Și totuși, niciodată nu îți face griji cu privire la fleacuri!