7 semne care arată că IUBITUL tău suferă în tăcere de DEPRESIE

Nu-l lăsa să sufere singur pentru că depresia este o boală complicată și nu doar o dispoziție proastă sau o defecțiune.
Bărbaților nu le place să o recunoască. Dar acest lucru poate avea consecințe grave. Dacă depresia nu este tratată, nu va duce la nimic bun. Conform statisticilor, doar în America, bărbații au de patru ori mai multe șanse decât femeile să se sinucidă. Desigur, acest lucru este extrem, dar totuși.

Dacă bănuiești că iubitului tău are depresie, iată 7 semne care îți vor sugera că are nevoie de sprijin și ajutor.

1. El are o durere inexplicabilă

Disconfortul fizic este unul dintre principalele semne ale depresiei la bărbați. Se poate manifesta sub formă de dureri de cap, dureri abdominale, dureri de spate și articulații. Mulți bărbați nu se grăbesc să recunoască că au dureri, dar, de obicei, aceasta se referă la durere emoțională. Dar simptomele fizice te vor ajuta să înțelegi dacă ceva nu este în regulă cu el .

2. El este indiferent la tot

Cât de des spune bărbatul tău „nu mă interesează”? Este dificil să se amuze sau să evoce emoții? Nu vrea nimic și nu-i pasă? Când un bărbat este deprimat, devine indiferent. Apatia extremă merge mână în mână cu depresia.

3. A încetat să mai facă ceea ce îi plăcea

Dacă nu se mai întâlnește cu prietenii, și-a abandonat hobby-urile și nu mai este interesat de ceea ce făcea înainte, atunci este deprimat.

4. Este des supărat

Se simt deprimat și nu știe de ce, are dureri și nu știe de ce. În același timp, de multe ori nu au cu cine vorbi, pentru că nu vor să pară slabi. Și ce trebuie de făcut? Este supărat și devine agresiv. Sunt ca niște lei răniți, speriați și nu știu ce să facă. Acesta este un strigăt de ajutor.

5. Nu-i reușește nimic în pat 

Acest subiect poate fi dificil de discutat cu un bărbat, deoarece nu vrei să-i agravezi depresia și să-i rănești respectul de sine. Dar o scădere a libidoului și a potenței ar trebui să fie un semn că ceva nu este în regulă cu el. Dacă sănătatea lui fizică nu dă greș, problema poate fi emoțională.

6. A început să doarmă mai mult

Dacă înainte era întotdeauna activ, iar acum pur și simplu se duce la culcare, există două opțiuni: fie s-a îmbolnăvit, fie este deprimat. El pur și simplu încearcă să scape din starea lui, iar cel mai bun mod este să doarmă.

7. El este mereu în dispoziție critică

Când o persoană este deprimată, vede totul într-o lumină negativă. Dacă nu seamănă cu el și acum a devenit un pesimist absolut, probabil că este deprimat. Ce să faci pentru a-l scoate din depresie? În mod ideal, solicitați ajutorul unui specialist. Dar cel puțin încearcă să-l încurajezi să se vadă cu prietenii și să-și reia activitățile. În general, un stil de viață sănătos oferă ton și energie.