7 motive pentru care bărbații își ascund sentimentele

Majoritatea bărbaților sunt speriați de sentimentele și emoțiile lor. Ei nu știu cum să le arate pentru că de la o vârstă fragedă sunt învățați să țină totul în sine. Ei au fost învățați să fie „bărbați adevărați” și că „bărbații nu plâng”.

Iată 7 motive pentru care au devenit așa și cum ai putea să-i înțelegi:

1. Ei nu înțeleg ce simt cu adevărat

Acesta este unul dintre motivele pentru care bărbații își ascund sentimentele: pur și simplu nu știu ce simt. Mai ales când vine vorba de un sentiment atât de complex ca iubirea. Când un om este copleșit de emoții pe care singur nu le înțelege, pur și simplu el se închide în sine, ascunde tot ce se întâmplă cu el.

Trebuie să îi oferi mai mult timp pentru a-și accepta sentimentele și pentru a înțelege ce simte.

2. Le este frică de sentimentele lor

Poate că înțelege ce simte, dar el prefer să ascundă intenționat. De ce? Pentru că el se sperie. Îi este frică de sentimentele sale. Nu uita că iubirea ne schimbă complet, iar majoritatea bărbaților se tem de faptul că nu pot controla emoțiile. Într-adevăr, iubirea ne face nebuni.

3. Bărbații au nevoie de mai mult timp pentru a-și înțelege emoțiile

Când un bărbat și o femeie se întâlnesc și se simt bine, cine se îndrăgostește mai întâi? Desigur, o femeie. Înțelege mai întâi cum se simte. Un bărbat are nevoie de mai mult timp pentru a înțelege ce se întâmplă cu el. Din această cauză, femeile deseori se grăbesc și consider că bărbatul pur și simplu nu este interest de ea, în timp ce el pur și simplu se gândește mai mult la sentimentele lui.

4. Nu vor să piardă controlul și să pară vulnerabili

Bărbații sunt învățați să se arate puternici și curajoși. Ei consideră că dacă o femeie îi vede adevăratele sentimente ar putea să își bată joc. Bărbații nu vor să pară sensibili pentru că presupun că nu sunt atractivi.

5. Le este teamă că vor deveni neinteresanți dacă își arată imediat sentimentele 

Le place să știe că cineva este îndrăgostit de ei, le place atenția femeilor și le place să fie căutați. Aceștia își ascund sentimentele astfel încât să dureze mai mult această aventură. Până la urmă, când un bărbat își arată sentimentele, atunci femeile se relaxează și nu mai încearcă săi cucerească.

6. Le este teamă că sentimentele lor vor fi folosite

Fiecare om se teme că de îndată ce își vor arată adevăratele sentimente, totul se va întoarce împotriva lor. El știe că atunci când o femeie îi va afla toate sentimentele, va avea toate cărțile și puterea. Prin acest mod ei consider că femeia îl va face gelos și va avea mai multe cerințe.

7. Așteaptă ca femeia să facă primul pas

Uneori bărbații așteaptă ca femeile să facă primul pas pentru că au anumite frici. Ei consideră că dacă primul o să-și arate sentimentele va părea vulnerabil.