7 lucruri care se întâmplă cu corpul tău după 30 de ani

Mulți oameni sunt speriați atunci când ajung la cea de-a 30-a aniversare. Unii se tem că părul devine mai gri, pielea își pierde elasticitatea și altele. Iar unii cred că la această vârstă nu vor mai fi atractivi pentru sexul opus. Pentru majoritatea, vârsta de 30 de ani înseamnă sfârșitul tinereții și începutul îmbătrânirii.  Totuși, odată cu împlinirea acestei vârste, de fapt vei deveni mai experimentat și mai încrezător în tine. 

1.Pentru femei: Șansele tale de a rămâne însărcinată sunt mai reduse!

Unul dintre subiectele cele mai interesante, în special pentru femei, este problema fertilității. Dacă vrei să ai copii, dar nu i-ai conceput încă până la vârsta de 30 de ani, poți începe să te îngrijorezi. Acest fapt este justificat parțial. Potrivit oamenilor de știință, deși starea de fertilitate este diferită pentru fiecare femeie, în medie, începe să scadă de la 32 de ani. Odată cu vârsta, crește riscul creșterii cromozomilor anormali, ceea ce reduce probabilitatea de concepție și creșterea riscului de avort spontan.

2.Părul tău devine mai subțire și gri.

Poate ar trebui deja să nu-ți mai vopsești părul și să revii la culoarea lui naturală.

3.Oasele tale se slăbesc.

Puterea oaselor atinge maximum 30 de ani și apoi începe să slăbească, deci trebuie să îți amintești acest lucru și să consumi mai mult calciu!

4.Metabolismul tău încetinește.

Devine mai dificil să pierzi kilogramele în plus, ceea ce înseamnă că trebuie să monitorizezi cu atenție dieta și să faci mai multe exerciții. 

5.Apar ridurile.

Reînnoirea celulelor pielii începe să încetinească, ca și producerea de colagen. Deși problemele cu acneea pot să dispară în cele din urmă, pielea rămâne în continuare uleioasă. Dar lupta ta împotriva ridurilor poate începe deja.

6.Ciclul menstrual se poate schimba.

Scăderea nivelului hormonilor importanți – estrogen și progesteron – afectează ciclul menstrual, ceea ce îl poate face neregulat, dureros sau poate fi mai ușor, dimpotrivă, până la starea de premenopauză.

7.Riscul creșterii bolilor.

Procesele inflamatorii pot duce cu ușurință la maladii mai complexe, chiar și la cancer. Se recomandă renunțarea la fumat cât mai curând posibil. Cea mai obișnuită formă de cancer este melanomul, prin urmare evită lumina soarelui, folosește protecția solară și nu mai merge la solar.