7 FAPTE ȘTIINȚIFICE! Călătoriile îți îmbunătățesc semnificativ sănătatea!

Călătoriile te îmbogățesc spiritual, îți dezvoltă calitățile personale și îți reflectă frumos starea ta de spirit. În afară de toate acestea, călătoriile, așa cum s-au dovedit, sunt foarte utile pentru sănătatea fizică și psihică a unei persoane. Am găsit 7 confirmări științifice în sensul cărora călătoria este unul dintre cei mai importanți factori de sănătate excelentă a unei persoane.

1.Prin călătorii, ești constant expus unor medii diferite, care ajută la producerea de anticorpi puternici și îți consolidează în mod semnificativ sistemul imunitar

Anticorpii sunt compuși ai proteinei care protejează sistemul imunitar de microorganismele dăunătoare. Când călătorești, corpul tău se adaptează la mii de noi microorganisme.

2.Călătoria reduce nivelul de stres

Până în prezent, există dovezi științifice care dovedesc că călătoriile fac o persoană să fie mai fericită, reduc depresia si relaxează sistemul nervos. Studiile arată că la doar 3 zile după începerea vacanței o persoană începe să se simtă mult mai bine, iar nivelul anxietății scade. Acest efect persistă câteva săptămâni după revenirea din călătorie.

3.Călătoriile afectează în mod pozitiv starea creierului

Călătoriile îți îmbogățesc mintea. Te întâlnești cu oameni noi, te adaptezi la situații noi, devii mai informat la nivel global. Acest lucru este excelent, deoarece noua experiență crește flexibilitatea cognitivă a creierului și îți permite să păstrezi claritatea gândirii. Studiile au arătat o legătură directă între călătorii și dezvoltarea abilităților creative, expansiunea conștiinței culturale, precum și creșterea personală. 

4.Călătoriile reduc riscul bolilor cardiovasculare

În timpul sărbătorilor oamenii sunt de obicei mai puțin tensionați și îngrijorați. În plus, ei au posibilitatea de a se odihni în afara factorilor de stres. O cercetare realizată de studiul Framingham Heart a arătat că bărbații și femeile care călătoresc în fiecare an suferă mai puțin de atacuri de cord și de alte boli de inimă.

5.Călătoriile îți mențin corpul în formă

În ciuda faptului că în lumea modernă călătoria este adesea asociată cu șederea prelungită în saloanele diferitelor vehicule, acestea oferă încă multe oportunități pentru activitatea fizică. În călătorii mergem pe străzi mult mai mult decât acasă. Chiar dacă în vacanță ai de gând să petreci toate zilele pe plajă, plimbarea prin nisip va determina mușchii tăi să lucreze de două ori mai mult ca de obicei.

6.Există multe locuri care au proprietăți medicinale

Când călătorești, poți vizita izvoarele fierbinți din Turcia, Islanda sau Costa Rica. Apele lor minerale îți vor îmbunătăți pielea, vor ameliora durerea și stresul și vor contribui la regenerarea țesuturilor. În plus, pe planeta noastră există locuri cu vîrfuri energetice, în care forțele Pământului sunt concentrate, activând procese de vindecare și întinerire. Unele dintre cele mai renumite puncte energetice sunt Stonehenge, piramidele din Egipt, precum și Sedona și Arizona din Statele Unite.

7.Călătoriile prelungesc durata de viață

Faptul că călătoria are un efect pozitiv asupra speranței de viață este un fapt dovedit. Toate formele de călătorie (locale sau globale) îmbunătățesc viața noastră și îmbunătățesc calitatea acesteia. Reducerea stresului, menținerea formei fizice optime și îmbunătățirea activității creierului crește cu siguranță șansele de longevitate.