6 stațiuni turistice de poveste din Sri Lanka pe care vei dori neapărat să le vizitezi!

Sri Lanka este o țară de caleidoscop. În caz contrar, nu pot numi toate marile oportunități pe care le oferă turiștilor și călătorilor de orice vârstă, sex și religie. Aici găsești plaje de nisip fără sfârșit, istoria și cultura din antichitate, sporturi extreme, romantismul oceanului, călătorii spre vârfurile de smarald ale munților și multe altele.

Bentota este o stațiune bine dezvoltată din Sri Lanka. Plajele sale sunt preferate de oameni pentru o călătorie romantică sau pentru o ceremonie de nuntă. În plus, există un program special pentru a sprijini zona Bentota astfel încât există mai multe centre specializate, precum și fiecare hotel are propriile sale SPA-programe. Pe una din plajele sale este cel mai populare există totul de la pescuit, surfing până la schi nautic și canotaj.

Beruval este o stațiune cu multe atracții asociate cu Islamul. Principala este moscheea antică a lui Kechimalai. Aici, în zilele de sărbători religioase, musulmanii din întreaga lume fac pelerinaj. În Beruval există, de asemenea, o serie de hoteluri mari cu SPA saloane, terenuri de tenis, terenuri de golf, activități tradiționale de apă pe plajă – surfing, scufundări, pescuit.

Hikkaduwa este un loc excelent pentru surfing și scufundări, care, deși nu e la modă, este adorat de tineri și de iubitorii de extreme. Spre deosebire de cele mai multe stațiuni din Sri Lanka, există numeroase baruri și discoteci. Atracția principală a Hikkaduwa este rezerva de corali.

Mount Lavinia este o stațiune cu o istorie lungă și mai multe hoteluri moderne mari. În prezent, acesta este un oraș mare, adiacent la centrul economic al țării Colombo. Printre principalele atracții pot fi menționate Dehively Zoo cu peste 300 de specii de animale, precum și un imens lac Bolgoda – cel mai mare rezervor de apă dulce din Sri Lanka.

Tangalle – una dintre stațiunile din sudul Sri Lanka, concepute pentru iubitorii de singurătate. De asemenea, există oportunități excelente pentru scufundări și snorkeling.

Mirissa este cea mai sudică stațiune din Sri Lanka. Aproape de plaje există orașul Matara și Cape Dondra – punctul extrem față de ecuator. Plajele din Mirissa se caracterizează prin liniște. Câteva hoteluri de resort sunt concepute pentru cei care călătoresc singuri în Sri Lanka, nu există infrastructură pentru turisti.

Cartea de vizită a stațiunii este o excursie cu barca la balenele albastre care hibernează în apropiere. De asemenea, printre avantajele oferite de Mirissa – posibilitatea de a face 1,5 ore de la Colombo cu autobuzul pe autostradă.