6 motive pentru care sexul e mai benefic iarna decât vara  

Să te iubești cu persoana dragă este binevenit în orice anotimp. Dar pe frig, când vă încălziți cu adevărat unul de la altul, atunci vă simți mai relaxați, mai apropiați și mai intimi.

1. Te gâdilă mai mult

Sexul la o căldură de 30 de grade poate fi dificil și neplăcut. Până la urmă dacă te gândești el este însoțit de transpirație și răsuflări grele. În astfel de circumstanțe, puțini sunt capabili de jocuri de dragoste pe termen lung. Da, și după un orgasm nu mai vrei să te îmbrățișezi, dar mai degrabă să îți răcorești sufletul.

Iarna, nu trebuie să îți mai faci griji pentru ca corpul tău să nu devină lipicios. Contactul strâns nu irită, dar se încălzește. Vă îmbrățișați cu plăcere după sex și, în consecință, hormonul iubirii este eliberat – oxitocină. Desigur, depinde și de modul în care o faci, pentru că experții spun că anume atunci apare un sentiment mai mare de afecțiune între parteneri.

2. La bărbați nivelul de testosteron crește

Cercetătorii de la Universitatea israeliană Ben-Gurion au descoperit că sperma funcționează cel mai bine pe timp de iarnă. Începând cu luna octombrie, cantitatea de hormoni masculini crește și se menține până în decembrie.

Un copil conceput în decembrie și născut în august va avea mai multe șanse să obțină suficientă nutriție și să devină mai rezistent la frig.

Chiar dacă nu planificați copii, creșterea nivelului de testosteron este un motiv de bucurie. Pofta sexuală este în creștere, iar orgasmele sunt din ce în ce mai strălucitoare.

3. Corpul feminin pare mai atractiv

Uită de nopțile de tandrețe pe timp de vară, pentru că vremea rece este cea care îi face pe bărbați mai plini de amor, dezvăluie cercetătorii din Marea Britanie. Potrivit studiului, bărbații sunt mai excitați când văd o fată goală în timpul iernii, decât vara.

Experții explică rezultatele prin faptul că în timpul iernii rareori vedem un corp gol și, prin urmare, răspund mai sensibil la goliciune. În timpul verii, creierul este plin să vadă oamenii dezgoliți.

4. Fetele fac deseori sex în șosete

Care este relația dintre șosete și plăcere de la sex? Doctorii de la Universitatea din Groningen, Olanda, au descoperit  că femeile care fac sex în șosete, șansele de a avea orgasm este cu 30% mai mare.

Potrivit experților, atunci când picioarele sunt calde sângele circulă mai bine, ceea ce înseamnă că pentru fată este mai ușor să se încălzească.

5. Intimitatea aduce și mai multe beneficii pentru sănătate

Sexul este întotdeauna benefic, dar mai ales iarna. Studiile arată că cuplurile care au sex o dată sau de două ori pe săptămână au nivelul mai mare de imunoglobulină A (IgA), decât cele care au mai puțin sex.

Pentru referință: imunoglobulina A protejează de infecții tractului respirator, tractul gastro-intestinal și sistemul genitourinar, prevenind atragerea virusurilor și bacteriilor la mucoasă.

6. În frig, apropierea te scutește de depresie

Vara chiar și fără sex ne simțim veseli și mulțumiți de viață. Și totul pentru că lumina soarelui împinge creierul să producă serotonină – un hormon al bucuriei care este responsabil pentru starea de spirit. Nivelul său scade odată cu scăderea orei de zi și, în consecință, ne simțim singuri și deprimați.

Din fericire, orgasmul uman este unul dintre cele mai eficiente. Să faci sex iarna, este mai grozav decât oricând.