6 băuturi care te ajută să-ți potolești setea pe caniculă

În zilele prea calde de vară setea este o problemă pentru toți. Pentru a o potoli, cel mai potrivit este să bei apă. Totuși, există și băuturi mai dulci, care nu doar hidratează organismul, dar furnizează și substanţe utile. De asemenea, te ajuta la prevenirea bolilor.

Ceai

Încearcă să bei ceai din frunze de mesteacăn, frunze de urzică, rozmarin, alun, sau praz. Această băutură este bună pentru metabolism şi te ajută să faci faţă kilogramelor în plus.

Ceaiul verde

Reduce riscul de a dezvolta cancer de esofag cu 60% și încetinește cresterea celulelor maligne. Pe vreme de caniculă, acest ceai este potrivit și recomandat pentru persoanele care suferă de hipertensiune arterială. Învinge depresia, previne bolile cardiovasculare şi renale. Şi datorită antioxidanților protejează ochii de la schimbări şi bolile legate de vîrstă.

Ceaiul de ghimbir

Este benefic în cazul problemelor digestive, are proprietăţi anti-inflamatorii, face faţă artritei și durerilor musculare cronice.

Sucul de roşii te ajută să reduci riscul de cancer grație licopenului. În plus, reduce riscul de boli cardiovasculare. Sucul te întinerește şi îți aduce un bronz frumos. Are un puternic efect diuretic, imunostimulator, anti-inflamator, de curăţare, îmbunătăţeşte vederea.

Sucul de răchițele

Răchițele sunt un aliment foarte valoros şi un produs medicamentos. Băutura din răchițele previne afecțiunile gingiilor, ajuta în lupta cu bolile infecţioase, urinare şi ale tractului respirator.

Laptele  acru

Această băutură ajută la absorbţia de calciu, fosfor si zinc, scade colesterolul. În general, este un bun prieten al sistemului imunitar, care rezolvă problemele de oboseală cronică și tulburări de somn, are proprietăți tonice și excelent potolește setea.