5 trucuri EFICIENTE care te vor ajuta să ai un păr sănătos

Pentru a avea mereu un păr sănătos, trebuie mereu să ai grijă de el. Nu este vorba de anumite procedee complicate sau de folosirea unor produse scumpe. Dacă vei ține cont de procedeele simple de mai jos, te vei putea bucura de un păr strălucitor și puternic.

1.Spală-l cu apă rece

Apa rece este un bun remediu. După ce îl speli, clătește-l cu apă rece. Acest lucru îl va înviora și îi va conferi strălucire și rezistență. Datorită apei calde porii firului de păr se deschid, în timp ce apa rece îi închide, iar murdăria nu va reuși să se acumuleze. De asemnea, circulația sângelui va fi stimulată atunci când scalpul va fi expus la apa rece. Sângele hrănește părul de la rădăcină, întărind firul de păr.

2.Utilizează uleiurile

Părul tău are mereu nevoie de o atenție specială. În afară de șampon, balsam și mască de păr, uleiul este foarte potrivit. Nici un alt produs nu reușește să înlocuiască facilitățile pe care le oferă uleiul, după ce îl vei aplica pe păr. De măsline, ricin sau de migdale. Alege!

3.Alege un șampon potrivit părului tău

Șamponul ales cu grijă va face să ai un păr de invidiat. Dacă baza nu e potrivită pentru părul tău, nu vei avea niciodată rezultatele pe care le aștepți. Nu trebuie să mai spunem că fiecare tip de păr este diferit și că nu există un produs care să se potrivească tuturor. Trebuie să ții cont de tipul tău de păr și să-ți cumperi un șampon corespunzător. Însă asta nu e tot. Este nevoie să iei în considerare și ingredientele pe care acesta le conține. Tu știi să îți alegi corect șamponul?

4.Gel de aloe vera

Acestă plantă are până la 75 de nutrienți și conține enzime care ajută la creșterea părului și obținerea unui aspect strălucitor. Gelul de aloe vera are aceeași compoziție chimică precum keratina, substanța majoră din construcția părului nostru.

5.Usucă părul cu grijă

Usucă părul în mod natural, dar dacă te grăbești, poți să îți usuci părul cu uscătorul. Înainte de a folosi uscătorul, părul trebuie să fie uscat în proporție de 80 la sută. Trebuie să folosești întotdeauna un produs de protecție termică și ar fi bine să îl reglezi la cea mai mică temperatură. Pentru ultimele retușuri, folosește aerul rece.