5 metode de a-ți menține creierul tânăr și sănătos

Directorul educațional al Societății Canadiene a Alzheimer, Mary Schulz, îți oferă sfaturi despre cum să îți păstrezi creierul într-o formă bună pentru o lungă perioadă de timp. Creierul nostru are proprietatea de a se schimba de-a lungul timpului. Studiile recente au arătat că există câteva moduri de a păstra mintea ascuțită și necomplicată pentru o lungă perioadă de timp.

1.Provocă-te

Învață o nouă limbă, învață șahul sau chiar să luați câteva lecții de pian. Stimularea activității mentale animă și sprijină activitatea creierului. Când învățăm ceva nou, este întotdeauna un fel de șoc pentru creierul nostru. Se trezește, este activat și excitat.

2.Fii activ din punct de vedere social

Contactul apropiat cu familia, prietenii și colegii este o modalitate bună de a proteja creierul de îmbătrânirea timpurie. Poți să îți petreci mai mult timp cu rudele, să te alături unui club de discuții sau să mergi la cinema în mod regulat cu prietenii.

3.Urmați o dietă sănătoasă

Respectarea unei diete echilibrate nu numai că te va ajuta să îți controlezi greutatea, dar, de asemenea, vei preveni multe boli de inimă. În plus, alimentele pe care le consumi hrănesc, de asemenea, creierul.

4.Fii activ fizic

Nimeni nu îți cere să conduci maratonii, dar cel puțin activitatea fizică minimă este pur și simplu necesară. Exercițiile regulate au o mare importanță pentru menținerea creierului în ton.

5.Scade nivelul stresului

Există o explicație a cărților de colorat și a puzzle-urilor care sunt atât de atractive pentru adulți. Ele sunt excelente pentru a ajuta la scăderea stresului, iar studiile au arătat că exercițiile de acest fel pot fi extrem de utile pentru a te relaxa și pentru a da creierului o respirație.