5 etape ale iubirii, prin care trec cele mai puternice perechi. Tu la ce etapă ești?

Psihologii spun că în dragoste există etape pe care multe cupluri le întâlnesc în diferite stadii ale relației lor. Află în ce fază ești tu în acest moment al relației tale și ce trebuie să faci pentru a obține iubirea perfectă.

Prima etapă: îndrăgostirea

Dragostea intră mereu în viața noastră în mod neașteptat și inconștient. Ea apare singură, nu poate fi împiedicată. Când cei doi parteneri vorbesc despre căsătorie, au în minte chimia care se ridică între cele două suflete. Infatuarea nu este o alegere conștientă, ci o manifestare a instinctului. În același timp, într-adevăr ne satisface nevoia de dragoste, dar numai temporar. Din păcate, mai devreme sau mai târziu, dragostea dispare și ne întoarcem în mod inevitabil la lumea reală.

A doua etapă: formarea relației

Dragostea este deja o alegere informată. Poți continua să iubești, chiar și atunci când dragostea este spulberată. Începi să simți o legătură puternică și te simți împreună cu partenerului tău ca un cuplu. Vă simțiți confortabil și calm împreună, sunteți încrezători unul în celălalt. Voi creșteți și dezvoltați împreună relația voastră.

A treia etapă: dezamăgirea 

Dezamăgirea este o etapă dificilă prin care trec multe cupluri. Cu toate acestea, nu toată lumea poate depăși această fază. Cel mai mare număr de divorțuri se încadrează exact în această perioadă. Stadiul dezamăgirii în ceva este similar cu o mahmureală. Este trist și dureros pentru tine că partidul sa terminat și consecințele sale cauzează sentimente neplăcute.

A patra etapă: lupta pentru dragoste

Nu disperați dacă vă pare că sentimentele au dispărut. Puteți continua să vă iubiți, chiar și atunci când vă opriți să vă uitați la partener prin ochelarii de culoare roz. Veți salva situația dacă vă schimbați mentalitatea. Cel care vrea să iubească, va găsi un mod potrivit. Și pentru că lucrați asupra relației, veți primi o recompensă neașteptată: sentimentele voastre vor deveni mai mature și mai puternice.

Etapa a cincea: dragostea poate schimba lumea

Viața noastră este un lucru complicat, care trece prin vremuri grele. Faceți față la toate problemele singuri, puteți, dar să știți că e dificil. Când construiești o iubire adevărată și treci prin dificultățile inevitabile, atunci în persoana celei de-a doua jumătăți vei câștiga un aliat puternic și un mare asociat.