4 pași care te vor ajuta să treci peste o relație

Terminarea unei relații nu este niciodată ușoară și poate fi și mai grea, dacă există încă o iubire împărtășită. Vestea bună este că durerea nu va dura pentru totdeauna și cu siguranță nu te va împiedica să te îndrăgostești din nou. Conform cercetărilor publicate de Jurnalul de Psihologie Pozitivă, durează 11 săptămâni pentru a te simți mai bine după încheierea unei relații. Totuși, un studiu separat a constatat că este nevoie de aproape 18 luni pentru a te vindeca de la sfârșitul unei relații.

În realitate, durerea este un proces îndurerat și se manifestă complet diferit pentru fiecare. Pentru că dragostea este o emoție dezordonată și fiecare relație vine cu propriile amintiri și sentimente, sfârșitul oricărei relații este o experiență unică. Potrivit expertului în relații Ammada Major, există patru pași care te vor ajuta să treci peste o relație.

1.Acordă-ți timp

Este important să înfrunți această nouă realitate și să o accepți înainte de a putea trece mai departe.  Este o perioadă de timp în care cei care suferă de o tulburare de spirit pot să reflecte asupra relației și propriului comportament. 

2.Adună-te

Sfârșitul unei relații îți oferă o ocazie unică să faci bilanțul locului în care te afli în viață și apoi să faci ceva pentru tine. Deși poate suna ca un fel de clișeu, sfârșitul unei relații îți oferă șansa de a te reconecta. Acest lucru poate însemna să îți găsești un nou hobby sau să te reunești cu prietenii. 

3.Nu îți fie frică să ceri ajutor

Rareori, oamenii iau decizia de a pune capăt unei relații în același timp. Decât să te concentrezi asupra a ceea ce ai greșit, concentrează-te în schimb pe ceea ce poți face pentru a te simți mai bine în acest moment.

4.Timpul vindecă totul

Este posibil să nu realizezi acest lucru în acest moment, dar, pe măsură ce timpul va trece, sentimentele de rănire și trădare se vor diminua. Reamintirea relației tale nu va fi la fel de dureroasă și într-o zi gândul că persoana respectivă nu va provoca aceleași sentimente de tristețe va dispărea.