3 tone de arpagic, fără acte de proveniență, depistate la frontieră

Un moldovean și un ucrainean s-ar putea alege cu închisoare de la 3 la 10 ani după ce au fost prinși de către polițiștii de frontieră în timp ce încercau să treacă ilegal, în RM peste 3 tone de arpagic. Cazul a avut loc în apropierea satului Palanca, raionul Ștefan Vodă. Bunurile erau transportate  din Ucraina spre țara noastră, cu scop de comercializare pe ”piața neagră” din Chișinău.

44e4410999bc46ebee91a27c7e4a2add

La data de 17 februarie 2016, conform unei informații operative, polițiștii de frontieră și inspectorii vamali au acționat în comun la frontiera moldo-ucraineană, ca urmare în jurul orei 02.20, pe traseul R52, a fost stopat un autovehicul, de model Mercedes 313CDI. La volanul microbuzului se afla un cetățean al Ucrainei de 37 de ani și ca pasager era un moldovean de 44 de ani.

În cadrul verificării mijlocului de transport, echipa mixtă de control a depistat 199 de saci, care conțineau 3180 kg de arpagic. Pentru întreaga cantitate, bărbații nu au putut prezenta documente de proveniență și deținere. Marfa a fost ridicată și deoarece face parte din categoria bunurilor ușor alterabile, a fost pusă la păstrare într-un depozit frigorific din orașul Ștefan Vodă, până la elucidarea circumstanțelor.

În prezent, ofițerii de investigații ai Direcției regionale EST a Poliției de Frontieră întreprind măsurile necesare de documentare a activității infracționale. În caz că va fi dovedită vinovăția persoanelor, conform al.5, art.248 CP al RM, acestea riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 10 ani.

Lasă un comentariu

Adresa de e-mail nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *