3 sfaturi care te vor ajuta să-ți dai seama că o persoană se preface că e inteligentă!

Ai observat că mulți oameni din jurul tău încearcă să pară mai deștepți decât sunt în realitate? Unii bărbați preferă să se complice atunci când comunică cu fetele. Faptul este că indiferent de cât de sârguincios o persoană pretinde că este un om înțelept, abilitățile sale de actorie sunt puțin probabil să dureze mult. Mai devreme sau mai târziu va fi mușcat. Și cu cât interlocutorul este mai inteligent, cu atât mai repede se va întâmpla acest lucru.

Ce face o persoană să pretindă că e inteligentă?

În primul rând, trebuie să plătim un omagiu unor astfel de falsificatori. Dacă vor să pară mai inteligenți, atunci ei vor recunoaște importanța intelectului în viață. Și, cel mai probabil, se vor complexa de lipsa propriilor cunoștințe.  Și acesta este, probabil, primul pas pentru a corecta acest neajuns. Oamenii care pretind a fi inteligenți, se străduiesc astfel să-și formeze o imagine adecvată în ochii celorlalți. În acest caz, ei se așteaptă la anumite dividende de la un astfel de comportament. De exemplu, un angajat ambițios încearcă să atragă atenția și să urce pe scara de carieră. În același timp, el nu ia în considerare sau, mai degrabă, nu înțelege, că o astfel de imitație este transparentă. Astfel de pretendenți sunt puși la punct repede: este suficient să vorbești cu ei pe subiecte serioase. Simularea minții cu acțiuni sau cuvinte este imposibilă, deoarece această calitate vine din interior și afectează în mod direct comportamentul.

Chiar și un actor bun se „arde”

Astfel de oameni spun, de obicei, o mulțime de lucruri, oferind verbozitatea pentru abundența cunoașterii. Dar dacă asculți cuvintele lor, nu poți găsi mai mult în ele. Uneori, o persoană lucrează cu diligență prin termeni profesioniști, prezentându-se ca expert în orice domeniu. În acest caz, pseudo-expertul se va referi cel mai probabil la atacurile locale de amnezie. Ceva ca: „Știam asta, dar acum nu-mi amintesc”. Deseori, astfel de oameni privesc agresiunea ca o opțiune convenabilă pentru a ieși dintr-o situație cu pierderi minime.

Oamenii falși sunt definiți imediat

Acest lucru se aplică în mod deosebit situațiilor în care aveți interese comune. Dacă o persoană pretinde că este competentă în orice domeniu, este puțin probabil ca cunoștințele și experiența ei să fie benefică societății. Prin urmare, indiferent dacă acesta este un subordonat sau șeful tău, nu-l lăsa să ia decizii discutabile, pentru care răspunsul în final să nu fie unul exact. Aceste soluții se bazează nu pe experiență reală, ci numai pe presupunerile sale. Abilitatea de a identifica oamenii falși – o abilitate bună, care este utilă pentru tine în toate domeniile vieții.