23 de fotografii UIMITOARE! Norvegia și frumusețea ei liniștită în peisajele magice!

Norvegia, și într-adevăr întreaga Scandinavia, are un tip special de frumusețe prin farmecul atemporal, liniștit, care pare imuabil și fix. Cu lucrările sale uimitoare, fotograful Sébastien Dijkstra Nylander ne face să ne îndrăgostim de aceste peisaje.

 

Norvegia este o țară scandinavă care cuprinde munți, ghețari și fiorduri de coastă adânci.

 

 

Oslo, capitala, este un oraș cu spații verzi și muzee. Navele vikinge din secolul al IX-lea conservate sunt expuse la Muzeul navelor Viking din Oslo.

 

 

Bergen, cu case colorate din lemn, este punctul de plecare pentru croaziere către Sognefjord dramatice.

 

 

Norvegia este, de asemenea, cunoscută pentru pescuit, drumeții și schi, în special în stațiunea olimpică de la Lillehammer.

 

 

Teritoriul are o suprafață de 385 199  km² și este formată mai ales în Scandinavia , să se extindă la insulele Svalbard ( în apropiere de polul nord ), insula Jan Mayen ( în largul coastelor Groenlandei ) și ” Insula Bouvet , aproape de ” Antarctica , dar care nu se încadrează în Tratatul asupra Antarcticii.

 

 

Istoria Norvegiei începe cu marile schimbări geologice și ghețarii care au dat viață faimoaselor norvegiene norvegiene. În acest mediu prohibitiv primii locuitori ai țării au venit din Siberia , adică strămoșii Sámi de astăzi.

 

 

De mare importanță este istoria Norvegiei, care de secole a suferit dominația Danemarcei și Suediei. În primul rând, constituția obținută în 1814 – când țara a trecut de dominația daneză – suedeză – și apoi independența de Suedia în 1905 a contribuit la crearea unei mândri puternice naționale încă existente.

 

 

În deceniile de când Norvegia prin care a trecut de la o societate rurală la o societate industrială urbanizată: Descoperire a venit la sfârșitul anilor șaizeci cu descoperirea petrolului și a gazelor naturale , care a făcut în curând Norvegia unul din statele bogat în lume.

 

 

Norvegia se îndreaptă spre est cu Suedia și spre nord-est cu Finlanda și Rusia , în timp ce în sud, Skagerrak o desparte de Danemarca.

 

 

Litoralul extins din Norvegia, care are vedere la Oceanul Atlantic și la Marea Barents , este sculptat de fiorduri renumite în întreaga lume.

 

 

În Insulele Svalbard și cel al Jan Mayen sunt pe locul al doilea la ultimul pe lista țărilor cu o densitate a populației, în ordine descrescătoare.