10 SEMNE care arată că încă nu ești gata să devii mamă, chiar dacă îți dorești un copil

Poate ceasul tău biologic deja bifează foarte tare, dar dacă nu ai nici unul dintre aceste semne în viața ta, înseamnă că încă nu ești gata să devii mamă:

1. Ești hipocondrică

Îți pasă prea mult de sănătatea ta. De fapt, aceasta este o mare sursă de anxietate. Când se referă la un copil, trebuie să știi că sarcina afectează foarte mult corpul unei femei. Și dacă acum ești foarte îngrijorat de corpul tău, atunci ce se va întâmpla cu tine în timpul sarcinii?

2. Ești îndrăgostită de cariera ta

Munca ta este acum o prioritate și nu te vezi să faci altceva. Dacă viața ta este cariera îți va fi foarte greu să ai un copil.  Și deși poți combina o carieră cu maternitatea, oricum copilul va complica totul. Mai ales dacă nu aveți ajutoare la domiciliu.

3. Ai o relație proastă

Nu credeți că copilul vă va îmbunătăți relația. Acesta este un motiv îngrozitor pentru a avea un copil. Dacă tu și bărbatul tău traversați momente grele, nici nu trebuie să vă gândiți la copii.

4. Ai o relație grozavă

Pe de altă parte, dacă totul este în regulă cu voi probabil nu merită să vă încărcați idila cu un copil. Paternitatea este un stres. Așteaptă până în viața voastră va apărea plictiseala sau monotonia.

5. Tu doar dorești să devii mamă

A avea un copil doar pentru că ești suficient de bătrân este o idee proastă. Astăzi, femeile nasc copii la o vârstă mai înaintată fără probleme. Doar pentru că aveți 35 sau 40 de ani nu înseamnă că trebuie să vă grăbiți să nașteți.

6. Nu ai bani puși deoparte

Da, creșterea unui copil este o cheltuială. Dacă abia reușiți să vă întrețineți atunci acesta nu este momentul pentru a naște. Dacă vrei să devii mamă, este timpul să înveți cum să economisești bani pentru viitor. Acest lucru te va proteja în situații neprevăzute.

7. Nu îți plac surprizele

Și copiii îți întorc viața cu capul în jos. Copiii sunt întotdeauna o surpriză.

8. Nu poți avea grijă de cineva

Nu este înfricoșător, unii oameni sunt exact așa: grija pentru alții nu este partea lor. Dar asta înseamnă că nu sunteți gata să aveți un copil.

9. Ai întotdeauna nevoie de timp pentru tine

Cu un copil, acest lucru nu este posibil dacă îl crești singură. Copiii necesită toată atenția, energia și timpul.

10. Idealizezi maternitatea

Da, maternitatea este plină de momente fericite, dar nu numai. Dacă vă imaginați doar imagini vesele cu un copil, acestea sunt așteptări imaginare.  Este necesar să ne pregătim de toate bune și rele.