10 locuri cele mai înfricoșătoare din lume, despre care nu ai auzit

Insula păpușilor (Mexico City, Mexic)

Conform legendei, în aceste locuri s-au înecat o fetiță. Mai târziu, tatăl ei i-a găsit păpușa în apropiere de locul unde fiica sa s-a înecat. El a decis că sufletul fetei s-a mutat într-o păpușă jucărie și spânzurat-o de cel mai apropiat copac. După un timp, tatăl copilului decedat a strâns păpușile aruncate în apropiere și l-ea adus pe insulă, astfel încât fiica lui să nu se plictisească. În cele din urmă, omul și-a părăsit familia și s-a stabilit în acest loc dat naibii. Turiștii tari de fire pot petrece chiar și noaptea în casa lui veche. Ei vor trebui să petreacă noaptea cu un întreg detașament de păpuși, care se vor uita la intruși cu ochii lor de sticlă.

Catacombele capucinelor (Palermo, Italia)

În interiorul catacombelor sunt rămășițele a 8000 de persoane care au murit în secolele XVIII și XIX. Guy de Maupassant a scris: „Cățelele lor arată amețitor. Se pare că fețele lor sunt distorsionate de groază inexprimabilă și de nesuportat „. Poți veni aici în orice zi, cu excepția duminicii. Dar fii atent – nu te pierde. Odată, un om beat a adormit în catacombe și s-a trezit noaptea. Mai târziu, el a fost găsit într-o stare nebună și dus într-un spital de psihiatrie.

Parcul tematic Ho Par Villa

Acest parc este exact opusul Disneyland. Statui groaznice au fost concepute ca o modalitate de a preda morala copiilor. Deci, scene de dezmembrare sunt create astfel încât copiii să nu se scrie la examene. Un sistem ciudat de educație, nu-i așa? Intrarea pentru turiști este gratuită. Apropo, nu toate figurile sunt teribile, sunt și de acelea care sunt destul de atractive. Poți doar să te plimbi și în același timp să te familiarizezi cu mitologia estică.

Nagoro: satul de păpuși „vii” (Japonia)

Ayano Tsukimi s-a gândit odată să facă copii ale sătenilor săi. El și-a implementat cu succes ideea, iar acum păpușile sunt peste tot: pescarii de pe plajă, elevii și profesorii din clase, cuplurile în vârstă pe bănci. Satul este „locuit” de 350 de păpuși. Dacă ești obosit de vecini zgomotoși și îți dorești pace, vino la Nagoro. Sunt oferite câteva zile de relaxare completă și vecini absolut inofensivi.

Sicriele agățate (Sagada, Filipine)

Locuitorii locali nu sunt îngropați în pământ aici. Sicriele lor atârnă pur și simplu de pietre. Pentru a obține dreptul la astfel de îngropări, este necesar să îndeplinim o serie de condiții. De exemplu, o persoană ar trebui să se căsătorească și să aibă nepoți. Se crede că cu cât sicriul este mai sus, cu atât sufletul celui decedat este mai aproape de cer. Cel mai bun, ceea ce turiștii pot spera aici, este un hotel de 2 stele fără apă caldă.

„Hristos al abisului” (San Frutuozo, Italia).

În 1954, scafandrul italian Duilio Marcante a comandat o sculptură și a instalat-o pe locul unde a murit prietenul său apropiat, Dario Gonzatti. Este o statuie a lui Hristos de aproximativ 2,5 metri înălțime. Algele și coroziunea i-au schimbat puțin aspectul. Din acest motiv, toată lumea simte emoții conflictuale când văd statuia.

Indiferent dacă găsești un frumos monument sau înfiorător, este necesar să te scufunzi la o adâncime de aproximativ 17 de metri, cel puțin, pentru a face un selfie de neuitat.

Orașul-fantomă (Centrailia, SUA)

Construit în jurul minelor de cărbune, orașul a avut succes până la incendiul din 1962. Localnicii nu au acordat atenția corespunzătoare focului. Turiștii pot vedea aici clădirile ruinate, trotuarele stricate, pământul ars. Trebuie să fii atent și să-ți aduci aminte de tragedie, deși fisurile care încă mai ard în pământ sunt puțin probabil să fie stinse.

Spitalul militar abandonat din Belitz-Heilstetten

Istoria acestui loc poate concura cu ușurință cu poveștile celor mai oribile filme de groază. Timp de mulți ani acest spital a servit ca un sanatoriu pentru pacienții cu tuberculoză. Printre pacienți era și Adolf Hitler.

În prezent, doar câteva camere sunt folosite din întregul complex. Restul clădirii este abandonată și atrage aventurieri, vânători de fantome și fanii unor povesti extraordinare.

Un complex ciudat de distracție la doar 40 de kilometri de Berlin te așteaptă!

Biserica tuturor sfinților (Sedlec, Republica Cehă)

În secolul al XIV-lea, starețul mănăstirii a făcut un pelerinaj în Țara Sfântă și a adus niște oase de pe Golgota, pe care le-a împrăștiat în jurul cimitirului mănăstirii. Localnicii doreau brusc să fie îngropați aici. Vechile morminte trebuiau să fie excavate pentru a îngropa noii morți.

Vechile rămășițe nu aveau unde să fie duse, iar sculptorul local de lemn František Rint se oferea să folosească oasele săpate ca o decorare pentru biserică.

Dacă ești în interiorul bisericii, asigură-te că ai inspectat candelabrul incredibil al oaselor umane care atârnă pe tavan. În același loc, poți vedea stema lui Schwarzenberg: capul tăiat al turcului.

Parcul de sculpturi al lui Vejo Ryonkkönen (Finlanda)

Vejo Ryonkkönen, un artist finlandez, a fost destul de modest. Majoritatea sculpturilor sale au fost ținute în curtea din spate. Se crede că aceste sculpturi sunt autoportrete, multe dintre ele având dinți adevărați.

Aceste creaturi grotești cu capete uriașe și brațe lungi îi sperie pe vizitatori. Dar dacă sunteți un fan al gâdilării nervilor dumneavoastră – asta este exact ceea ce aveți nevoie.

Pe care dintre aceste locuri nu ți-ar fi frică să vizitezi? Poate îi vei chema și pe prietenii tăi!