10 cuvinte pe care trebuie să le spui oamenilor. Nu-ți fie frică!

Nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine, iar aceste fraze, spuse la timpul potrivit, pot schimba totul.

1.”M-ai rănit”.

Nu-ți fie teamă să lași pe cineva să știe că te-a rănit. Dacă ești cu adevărat important pentru această persoană, trebuie să clarifici relația și să nu acumulezi ofense, mai apoi aceasta poate duce la momente neplăcute.

2.”Am fost greșit.”

Pe de altă parte, nu îți fie frică să recunoaști că ai greșit, este vina ta. La început poate fi dificil, dar în cele din urmă va fi o mare ușurare.

3.”Nu”.

Învățând să spui „nu” este un proces lent și gradual, dar schimbă vieți. În mod obișnuit, spunem „da” atât de multe ori încât, uneori, uităm de ce am spus. Spunând „nu”, evităm stresul nedorit și obligațiile inutile.

4.”Nu sunt de acord”.

Sunt de acord să nu fii de acord! Pentru a spune ceea ce crezi, ceea ce nu crezi sau pentru a apăra ceea ce ești convins nu este o crimă. Uneori trebuie să-ți exprimi opinia oamenilor pentru a înțelege cu cine au de-a face.

5.”Am avut destule.”

Atunci când nu mai poți tolera ceva, trebuie să clarifici acest lucru. Oamenii trebuie să știe ce simți când trec linia, că nu le vei tolera răul.

6.”Aceasta nu este afacerea voastră”.

Ai dreptul să îți protejezi spațiul personal și viața personală. Când oamenii te întreabă despre viața ta, îi poți lămuri politicos că nu îi privește, dar apreciază intenția lor.

7.”Nu știu”.

Oamenii sunt gata să spună ceva, dar nu „Nu știu”. Adevărul este că noi toți continuăm să învățăm, nimeni nu știe răspunsurile la toate întrebările, chiar dacă unele dintre ele par a fi evidente celorlalți. Nu îți fie teamă să spui că nu știi – de fapt, la fel fac oamenii inteligenți și cinstiți.

8.”Sunt speriat”.

Ceea ce ne face oameni este vulnerabilitatea noastră. Nu îți fie frică să îți spui că îți este frică de ceva. Acest lucru îi va face pe alții să înțeleagă că ești sincer cu tine și că te pot ajuta sau sprijini.

9.”Vreau să fiu singur / singură”.

Solicitarea timpului pentru tine, pentru a nu fi distras de nimic și a te gândi la viața ta – este necesar. Este auto-purificare, vindecarea sufletului. Cu toții avem uneori nevoie de timp pentru a ne reîncărca și a ne gândi la viața noastră. Nu îți fie frică să ceri timp și spațiu personal chiar și de la cei mai apropiați oameni.

10.”Te iubesc”.

Nu ai garanții că persoana îți va răspunde la fel, dar dacă o simțiți, dacă este în inima voastră, atunci ai suficientă îndrăzneală și spune-o. Nimeni nu știe ce se va întâmpla mâine, iar aceste două cuvinte pot schimba totul.